Opleiding TTC Yoga Nidra.

The Mind Movement

Tijdens deze opleiding leer je om anderen te kunnen begeleiden tijdens een Yoga Nidra. Voorts leer je tijdens de opleiding zelf ook de practice van Yoga Nidra te verbeteren en verdiepen. Samen zullen we onderzoeken hoe Yoga Nidra jouw mind en lichaam kan beïnvloeden, evenals de voordelen die je kunt halen uit deze diepgaande oefening. Met een combinatie van hedendaagse wetenschappelijke kennis, de oude wijsheid van Yoga en onze eigen ervaring, zullen wij jou helpen te begrijpen hoe Yoga Nidra van invloed kan zijn op diverse hedendaagse klachten.
Yoga Nidra wordt regelmatig alleen gezien als een vorm van ontspanning. Dit is voor velen ook het doel, het komen tot een diepere ontspanning. Yoga Nidra is een oefening die echter aan veel meer dan alleen ontspanning kan bijdragen.

Yoga Nidra kan van invloed zijn bij diverse hedendaagse klachten zoals:

  • Vermindering van stress
  • Veranderende gewoontes
  • Oplossen van verslavingen
  • Omgaan met trauma, depressie en angst
  • Genezing van lichamelijke en geestelijke ziektes
  • Trainingsvaardigheden, zoals het leren van een taal.

Mede om deze redenen vinden wij bij Fit Flex Relax dit een enorm belangrijke practice en bieden wij dan ook deze opleiding aan.
Het doel van Yoga Nidra is om te komen in een staat waarin je in de theta fase bent van je mind. In deze staat is het bewuste gedeelte van de mind in slaapstand, zodat het onderbewustzijn op de voorgrond treedt. Dit is waar de echte kracht ligt in Yoga Nidra. In deze fase kan het brein worden ge-her-programeerd.

Yoga Nidra is als techniek ontdekt en ontwikkeld door Swami Satyanada van de Bihar School of Yoga. Met hedendaags wetenschappelijk onderzoek is de techniek aangepast en geworden tot de huidige vorm die toegankelijk en effectief is.

Criteria

De deelnemers dienen aan de volgende criteria te voldoen:

Taal

Afhankelijk van de deelnemers kan de opleiding in het Engels worden gegeven. Dit betekent dat een goede beheersing van de Engelse taal noodzakelijk is.

Fitheid

Fit zijn. Wij raden aan om fit aan de opleiding te beginnen. Het is geen vereiste om yoga ervaring te hebben of anatomische kennis te hebben. Echter, het is wel aan te raden om minimaal 3 maanden yoga-ervaring te hebben en enige (yoga-)anatomische kennis te hebben opgedaan.

Medisch

Indien de student een medische behandeling ondergaat, ontvangen wij graag een uitgebreide beschrijving van de medische geschiedenis. In overleg zullen wij jou toelaten tot de cursus.

Programma

De opleiding is verdeeld over 3 weekenden:

Weekenden

3 t/m 5 maart 2023

10 t/m 12 maart 2023

17 t/m 19 maart 2023

Vrijdag

19:00 – 22:00 uur
19:00 – 22:00 uur
19:00 – 22:00 uur

Zaterdag

13:00 – 19:00 uur
13:00 – 19:00 uur
13:00 – 19:00 uur

Zondag

12:00 – 18:00 uur
12:00 – 18:00 uur
12:00 – 18:00 uur

Over de docent

Het is meer dan alleen een lichaam, een brein of je voeding. Het is een complete levensstijl en Gil heeft zijn eigen leven geheel toegewijd aan de wetenschap hierachter. Hij combineert de traditionele leer zoals deze is ontwikkeld in het Oosten met de huidige wetenschappelijke kennis die er is in het Westen.

Gil werkt als internationaal:
• Bewegingstherapeut
• Epigentica voedingsdeskundige
• Psycho-sociaal therapeut
Hij is gespecialiseerd in neuroplasticiteit (breinplasticiteit) van de hersenen. Hiermee kun je oude gewoonten doorbreken en je hersenen her-programmeren om een gezonder gedachtenpatroon te bereiken.
Gedurende een periode van 12 jaar heeft hij al meer dan 3000 mensen succesvol verder kunnen helpen.

Lees meer over Gil

Gil Sol

Start nu bij The Mind Movement!

Opleiding – €1.499
De investering voor deze opleiding bedraag EUR 1499,-. Wij verwachten een aanbetaling van 50% voor 1 januari 2023 en voor 1 maart 2023 dient het volledige bedrag te zijn voldaan.

Opleiding Early Bird – €1.299
Indien je voor 1 november 2022 je plek reserveert krijg je een early bird korting en bedraag de investering EUR 1299,-

Inschrijven voor opleiding TTC Yoga Nidra.

nl_NL
× Hoe kan ik je helpen?