Over Gil Sol

Gil werkt als internationaal:
• Bewegingstherapeut
• Epigentica voedingsdeskundige
• Psycho-sociaal therapeut

Hij is gespecialiseerd in neuroplasticiteit (breinplasticiteit) van de hersenen. Hiermee kun je oude gewoonten doorbreken en je hersenen her-programmeren om een gezonder gedachtenpatroon te bereiken.

Gil heeft inmiddels ruim 7.000 mensen succesvol geholpen.

Zijn passie
Het is meer dan alleen een lichaam, een brein of je voeding. Het is een complete levensstijl en Gil heeft zijn eigen leven geheel toegewijd aan de wetenschap hierachter. Hij combineert de traditionele leer zoals deze is ontwikkeld in het oosten met de huidige wetenschappelijke kennis die er is in het westen. Hij is erg gepassioneerd over zijn werk om zijn studenten te leren controle te krijgen over zowel hun lichaam als hun mind. Het is zijn doel iedereen lekker te laten voelen in zowel lichaam als brein. 

Voor wie

Gil focust zich op mensen met stress gerelateerde problemen, mensen die tegen of in een burn out (aan) zitten, depressies, spannings-klachten, angststoornissen, paniekaanvallen en nog veel meer. Bijkomende klachten zijn bijvoorbeeld: boosheid, frustratie, stress, overspannenheid, besluiteloosheid, onzekerheid, concentratieproblemen, slaapproblemen, somberheid, een laag zelfbeeld, lage energie, eenzaamheid en overmatig denken. 

Hiernaast focust Gil zich op een specifieke doelgroepen: Mannen met HSP (Highly Sensitive Person)of mensen met HSP in het algemeen. 

Gil is er voor degene die oude gedachten en gewoonten wil doorbreken, een betere focus en concentratie wil ontwikkelen, meer wilskracht wil krijgen, positiever in het leven wil staan en een rustiger gedachtenpatroon wil hebben. 

Gil hanteert trainingsmethoden over voedingsadvies op basis van epigenetica, functionele anatomische lichaamstherapie en neuroplasticiteit mind-trainging in:  1-op-1 coaching, workshops en retraites.

Mijn verhaal
Ik ben een voormalig atleet en doe al sinds jonge leeftijd aan sport, yoga en meditatie. 

Ik heb een zeer ernstig auto-ongeluk gehad. Hierna kon ik niet meer bewegen en was mijn korte termijn geheugen aangetast. Voor langer dan een jaar leefde ik met ondragelijke pijnscheuten in mijn lichaam. Doktoren gaven aan dat ik nooit meer  zou kunnen herstellen. De wetenschap van functionele anatomie en van neuro-plasticiteit heeft mijn leven gered.

Ik werkte als interim manager en nam ontslag. Dit was de start van mijn passie voor het beoefenen en studeren van diverse wetenschappelijke studies over het menselijk lichaam, werking van de hersenen, voeding en leven in de breedste zin van het woord.

Woorden van Gil
De mind is als een spier en door trainen wordt deze sterker. Energie vloeit daar waar je aandacht aan besteedt. Waar je op focus, zal groeien. Op het moment dat je leert hoe je je gedachten kunt controleren, kun je ook het leven creëren dat je zou willen.  

Het leven is te kort om je zorgen te maken en om iets anders te zijn dan gelukkig. Op het moment dat je leert hoe je mind werkt, kun je jouw leven controleren. Het doel van het leven is om je goed te voelen in zowel je lichaam als mind. “Verander je mind en verander je leven”.

Portfolio Studies

Studies anatomie
• Bewegingswetenschappen, National Academy Movement Medicine;
• Fascia en neuropsychologie studies, Dr. Gil Hedley & Dr. Thomas Meyers;
• Advanced Functional Anatomy, Paul Grilley.

Psychologie en mind studies
• Transpersoonlijke psychologie en neuroplasticiteit;
• Sarah Powers;
• Een periode geleefd en gewoond bij traditionele monniken in de Himalaya;
• Filosofie, Dr. Ganesh Rao en Prabakar;
• Mindfulness bij Thich Nhat Hanh
• Dr. Joe Dispenza

Studies Voeding
• Orthemoleculair en epigentica studies

Yoga studies

  • Meer dan 1600 uur aan Internationale yoga teacher trainingen in India en Thailand bij internationale yoga institute en traditionele monniken.
  • Daarnaast is Gil Docent functionele Anatomy bij de Yoga Academy waar hij nieuwe Yoga docenten opleidt.

Gil heeft nog veel meer studies gedaan en ook nu studeert hij nog steeds bij diverse teachers.

Gil Sol

nl_NL
× Hoe kan ik je helpen?